sursa foto:Pagina de Rusia

SUA va impune noi sanțiuni Rusiei. Reacția Kremlinului

Vasile Cojocari

„Sincer, ne-am săturat de minciuna cu „hackerii ruși” care este răspândită în SUA de la cel mai înalt nivel”, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, ea calificând relatările despre posibile noi sancțiuni drept o „provocare dirijată de Casa Albă”.
 

Anterior, congresmanul republican Lindsey Graham a declarat în capitala Letoniei, Riga, că în urma atacurilor cibernetice din campania electorală americană „vor fi sancțiuni bipartizane care vor lovi puternic Rusia și mai ales pe Putin individual”. „A sosit timpul ca Rusia să înțeleagă — destul este destul ! (…) Este ceea ce puteți aștepta în SUA în anul 2017: un efort bipartizan în Congres de a răspunde interferenței Rusiei în alegerile noastre”, a adăugat Graham, el fiind unul dintre congresmenii care au cerut constituirea unei comisii care să investigheze acele atacuri.

Nu doar Partidul Democrat a acuzat Rusia că ar fi intervenit cu atacuri cibernetice în timpul campaniei electorale. Cu puțin timp în urmă, si Barack Obama a acuzat Rusia de aceste atacuri, care, dupa părerea lui, au avut sarcina să o slăbească pe candidata  la președinție, Hillary Clinton, care în final a pierdut alegerile în fața republicanului Donald Trump.

Autoritățile de la Moscova au negat ferm aceste acuzații și au cerut urgent închiderea acestui subiect.
Sursa: Agerpres.ro