Sute de morți după ce o rachetă a lovit un spital din Gaza. Hamas și Israel se acuză reciproc

Redacția Liber TV

Aviația israeliană a bombardat marți seara un spital din Gaza, bombardament soldat cu „sute de morți”, conform surselor palestiniene citate de CNN și BBC. În schimb, armata israeliană a precizat că atacul a fost provocat de o rachetă trasă de Hamas. În același timp, armata israeliană (IDF) a anunțat eliminarea unui nou lider important al Hamas, Ayman Nofal, șef al informațiilor militare Hamas din Gaza.

Avioanele israeliene au lovit Spitalul Baptist din Gaza. Ministrul palestinian al Sănătății a declarat, citat de CNN, că „între 200 și 300 de oameni” au fost uciși în urma atacului israelian. Alte câteva „zeci de persoane” au murit într-un bombardament similar asupra spitalului Al-Ahli Arabi Hospital.

Ministerul israelian al Apărării a declarat că, în baza „unei investigații inițiale”, explozia de la spitalul din Gaza a fost cauzată de o rachetă Hamas care a deviat de la traiectorie.

Între timp, SUA au plasat aproximativ 2000 de militari „în stare de pregătire sporită” în regiune. Președintele american Joe Biden urmează să plece marți seara de la Washington cu destinația Tel Aviv, unde e așteptat miercuri pentru întâlniri cu premierul israelian Netanyahu și alți oficiali israelieni.