stare de ALERTĂ

Ucraina a fost ATACATĂ! Rețelele de transport, în stare de ALERTĂ

Cristina Parpalov

„Cerem proprietarilor sistemelor de telecomunicaţii, altor surse de informaţii, infrastructurii din transporturi în primul rând precum şi utilizatorilor de internet obişnuiţi să se conformeze cerinţelor mai stricte de securitate cibernetică”, se relatează într-un comunicat difuzat de Computer Emergency Response Team.

Poliţia cibernetică din Ucraina şi Ministerul Infrastructurii au menţionat că atacurile de astăzi nu par să fie un atac cibernetic în masă asupra ţării. Banca Centrală a anunţat de asemenea că sistemul bancar funcţionează normal.

Întărirea măsurilor de securitate a anunțat Aeroportul din Odessa, iar metroul din Kiev a semnalat de asemenea un atac cibernetic asupra sistemului de plăţi.

Sistemul IT al aeroportului internaţional Odessa a fost ţinta unui atac cibernetic. „Toate serviciile aeroportului funcţionează după reguli mai stricte”, a precizat aeroportul.

Ucraina consideră că Rusia manipulează și se află în spatele unor atacuri care au loc în mod constant asupra sistemelor sale informatice. Între timp Ucraina încearcă să elaboreze o strategie naţională pentru a asigura securitatea instituţiilor de stat şi a companiilor importante. Moscova neagă orice implicare în atacurile cibernetice care se întâmplă în statul vecin.