De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 17 ore

Ucraina cere oamenilor din Herson și Zaporojie să plece. Zelenski: „Rușii atacă deliberat zone rezidențiale”

Ala Găină

Rușii continuă să bombardeze în permanență regiunea Donbas, dar și zone rezidențiale din regiunea Zaporojie, orașele Harkov și Nikolaev, spune președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Numai în ultimele 24 de ore, armata rusă a atacat orașele Nikolaev, Harkov, Krivoi Rog și comunitățile din regiunea Zaporojie… Rușii au țintit chiar zone rezidențiale, în mod absolut deliberat, intenționat, au țintit case obișnuite și civili. Sunt victime, morți și răniți, a spus Zelenski.

E a adăugat că atacurile brutale ale artileriei ruse din Donbas nu se opresc nici măcar o zi”.

Putem opri, cu adevărat, astfel de acțiuni teroriste doar cu arme moderne, de înaltă precizie și puternice. Vreau să mulțumesc Statelor Unite pentru decizia de a oferi Ucrainei un nou pachet de asistență pentru apărare, în valoare de 400 de milioane de dolari. Unitățile suplimentare de lansatoare HIMARS și alte arme de înaltă precizie ne permit să luăm măsuri exacte împotriva terorismului și să reducem capacitatea de atac a Rusiei”, a adăugat el.

Între timp, Ucraina a avertizat locuitorii din Herson și Zaporojie să plece cât mai repede, deoarece ce se pregătește să lanseze o contraofensivă pentru a recuceri zona. Regiunile Herson și Zaporojie au fost ocupate de trupele ruse la sfârșitul lunii februarie.

Vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk le-a cerut ucrainenilor din teritoriile ocupate să plece prin „orice mijoc posibil”. 

Va fi o bătălie uriașă. Nu vreau să sperii pe nimeni, oricum toată lumea înțelege”, a spus Vereșciuk.