Ucraina: Șase oameni au murit în urma unui atac cu drone ruseşti la Harkov

Adrian Sirbu

Un atac cu drone ruseşti în noaptea de vineri spre sâmbătă asupra oraşului Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, s-a soldat cu şase morţi şi cel puţin zece răniţi, potrivit serviciilor de urgenţă şi primarului oraşului, scrie AFP.

Sunt şase morţi şi zece răniţi în urma atacului din timpul nopţii asupra cartierului Şevchenkivski”, un cartier din nordul oraşului Harkov, a declarat sâmbătă primarul Igor Terejov într-un mesaj pe Telegram.

Potrivit lui Terekhov, atacul a fost efectuat cu ajutorul unor drone de fabricaţie iraniană, avariind cel puţin nouă clădiri rezidenţiale şi o benzinărie.

Printre persoanele rănite se numără un „băiat de 23 de ani (…) cea mai tânără victimă”, „o femeie de 25 de ani şi o femeie de 71 de ani”, precum şi „şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 35 şi 85 de ani”, a transmis guvernatorul regional Oleg Sinegubov pe Telegram.

Într-un bilanţ anterior, Sinegubov a spus că doi bărbaţi au fost ucişi în districtul Şevchenkivski.

Incendii au izbucnit, de asemenea, în mai multe zone populate din Harkov, în nord-estul Ucrainei, potrivit fotografiilor postate de poliţie pe Telegram.

Un alt atac a vizat vineri seară un sat la vest de Harkov, dar nu au fost raportate victime, potrivit poliţiei.

Atacul mortal de la Harkov a avut loc în timp ce forţele aeriene ucrainene au raportat prezenţa mai multor drone ruseşti în întreaga ţară.