Ucraina va construi la Harkov prima școală subterană

Adrian Sirbu

În școala subterană elevii vor putea să își continue studiile în ciuda amenințării atacurilor aeriene, a declarat primarul din Harkov, Ihor Terejov.

„Plănuim să construim prima școală subterană din Ucraina, care va îndeplini cele mai moderne cerințe de reglementare pentru structurile de protecție. Un astfel de adăpost va permite miilor de copii din Harkov să își continue educația în condiții de siguranță la fața locului chiar și în timpul amenințărilor cu rachete”, a subliniat el.

Terejov a mai dat asigurări că Harkovul, în ciuda lipsei fondurilor bugetare și a sarcinii destul de dificile de a echilibra bugetul local cu deficitul existent, va continua să investească în educație și nu va reduce cheltuielile în sectorul educației “nici măcar cu o grivnă”.

La începutul anului școlar, aproximativ 1.000 de elevi din 19 școli din Harkov au început să studieze în cadrul unui sistem mixt care presupune lecții cu predare off-line  în săli de clasă subterane. Sălile de clasă sunt amplasate în cinci stații de metrou și primesc elevii în două schimburi.