Ucrainenii au doborât două avioane rusești deasupra Mării Azov. Șeful armatei ucrainene: Operațiune perfect planificată

Ala Găină

Forțele aeriene ucrainene au lovit duminică un avion rusesc de recunoaștere A-50 deasupra Mării Azov, potrivit unor surse citate de presa ucraineană, notează Meduza. Ulterior, șeful armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a confirmat lovitura.

„Forțele aeriene ucrainene au distrus un avion inamic A-50 de detectare radar cu rază lungă de acțiune și un centru de control aerian inamic IL-22. Sunt recunoscător Forțelor Aeriene pentru operațiunea perfect planificată și executată în regiunea Mării Azov!”, a declarat șeful armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, pe Telegram.

De asemenea, surse media au declarat că armata ucraineană a doborât duminică un post de comandă aeropurtat Il-22M11, în apropiere de Strelkovoye, în regiunea Herson, în jurul orei 21:00.

Din cauza avariilor suferite, echipajul aeronavei a solicitat evacuarea și a chemat ambulanța și pompierii.

Sursa RBC-Ucraina a prezentat o conversație interceptată între pilotul avionului și controlorul de trafic aerian de la aerodromul din Anapa, însă autenticitatea înregistrării nu a fost confirmată.

Șeful adjunct al Comisiei parlamentare ucrainene pentru securitate națională, apărare și informații, Iurii Misiahin, a declarat că IL-22M a dispărut de pe radar după ce a început să coboare în apropiere de Kerci.

Comandamentul Forțelor Aeriene ucrainene nu a comentat încă această informație.

Comandamentul Forțelor Aeriene ucrainene a susținut anterior că a doborât un avion de recunoaștere rusesc A-50 în aprilie 2022, notează Suspilne.