Ucrainenii au străpuns liniile rusești din sud și continuă ofensiva rapidă din est. Rusia nu mai controlează total niciuna dintre regiunile „anexate”

Ala Găină

Suntem în ziua cu numărul 223 a războiului pornit de Vladimir Putin în Ucraina. Forțele ucrainene au străpuns apărarea Rusiei în sudul țării, extinzându-și în același timp ofensiva rapidă în est, recucerind tot mai mult teritoriu în zonele anexate de Moscova și amenințând liniile de aprovizionare a trupelor rusești.

Rusia nu mai deține controlul total asupra niciuneia dintre cele patru provincii ale Ucrainei pe care spune că le-a anexat săptămâna trecută, după ce trupele ucrainene au avansat cu zeci de kilometri în provincia Herson.

Ocupanții ruși au bombardat Harkovul din nou în noaptea de luni spre marți. Sediul unei companii din Kholodnogorsk și o instalație de infrastructură critică din districtul Novobavarsky al orașului Harkov au fost lovite de rachete. O femeie a fost ucisă în urma bombardamentelor.

În evaluarea de luni noapte spre marți dimineață, Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) scrie că în ultimele 48 de ore, forțele ucrainene au continuat să obțină câștiguri substanțiale în jurul orașului Liman și în regiunea Herson.