Ucrainenii ironizează eliminarea unui nou comandant rus de elită: „A făcut un pas de bunăvoință”

Ala Găină

Forțele ucrainene au anunțat eliminarea unui nou comandant al Forțelor Aeropurtate Ruse, una dintre unitățile de elită ale Moscovei, notând ironic că acesta a făcut „un pas de bunăvoință” după ce rușii au justificat prin acest lucru retragerea de pe Insula Șerpilor.

Locotenentul Serghei Zaharov, comandant adjunct al Regimentului 104 de Trupe Aeropurtate, a făcut un ‘pas de bunăvoință’ – denazificat și demilitarizat oficial”, a notat pe paginile sale de Telegram și Twitter colonelul Anatoli Stefan, cunoscut pentru postările sale în care anunță eliminarea comandanților ruși.

Remarca sa ironică vine după ce ministerul rus al Apărării a declarat că și-a retras trupele de pe Insula Șerpilor „în semn de bunăvoință” și că „Rusia nu se opune eforturilor ONU de a crea un coridor umanitar pentru a exporta producția de cereale din Ucraina”.

Presa rusă scrie că Zaharov a fost ucis pe 29 iunie și că acesta a fost desfășurat anterior și în Siria, afirmând despre el că a fost unul dintre cei mai străluciți absolvenți al Corpului de Cadeți de la Kostroma, un oraș din centrul Rusiei și capitala regiunii cu același nume.