Un depozit petrolier din Rusia, cuprins de flăcări după un atac ucrainean cu dronă

Adrian Sirbu

Un depozit petrolier ardea vineri dimineaţă în regiunea rusă Tambov, la câteva sute de kilometri de graniţa cu Ucraina, în urma unui atac cu dronă al forţelor ucrainene, a declarat guvernatorul regional, Maxim Egorov, relatează AFP.

„La ora 04:35 (01:35 GMT) în districtul municipal Miciurinsk din regiunea Tambov, a fost înregistrat un zbor cu dronă către un depozit petrolier”, a declarat oficialul rus pe Telegram.

„Apoi a izbucnit un mic incendiu. În prezent, incendiul este localizat”, a adăugat el, precizând că „nu s-au înregistrat victime” în urma acestui atac.

Ministerul rus al Apărării nu a raportat acest atac asupra infrastructurii energetice, însă a susţinut că a „interceptat” 25 de drone explozive ucrainene în cursul nopţii deasupra teritoriului său, fără însă să menţioneze regiunea Tambov.

La rândul său, guvernatorul regiunii Briansk, Alexander Bogomaz, a afirmat pe Telegram că o dronă a fost doborâtă şi că prăbuşirea acesteia „a avariat parţial acoperişul clădirii administraţiei” din această regiune la graniţa cu Ucraina.

Ucraina, care se confruntă cu o ofensivă rusă de mai bine de doi ani, ripostează atacând cu regularitate regiuni ruse şi vizează în special infrastructuri energetice şi ceea ce ea pretinde a fi sit-uri utilizate de armata rusă pentru operaţiunile sale care vizează teritoriul ucrainean