Un nou atac al Rusiei în Kiev, dar și în orașul Lvov

Adrian Sirbu

Mai multe explozii au avut loc la Kiev şi întreaga Ucraina a fost plasată în alertă, după ce Rusia a lansat un val de atacuri aeriene, potrivit BBC. Oraşul Liov a fost atacat, de asemenea.

Serghei Popko, şeful Administraţiei militare a Kievului, a afirmat că aproximativ o duzină de rachete ruseşti au fost distruse deasupra capitalei şi în împrejurimile sale, relatează BBC.

Nu există relatări privind victime sau pagube majore în urma atacurilor, a adăugat el, într-o declaraţie pe Telegram.

Andrei Sadovyi, primarul din Liov, a afirmat, pe Telegram, că oraşul în sine nu a fost lovit. Totuşi, circa 20 de rachete şi şapte drone de atac au fost lansate împotriva regiunii Liov, vizând ”infrastructura critică”.

Ucraina a fost plasată anterior sub alertă naţională, avertizând că sunt lansate rachete de croazieră din bombardiere strategice ruseşti.

Locuitorii din Kiev au fost fotografiaţi adăpostindu-se în staţiile de metrou.

Atacurile vin după ce Rusia a lansat zeci de rachete, vineri, lovind un baraj şi lăsând un milion de ucraineni fără electricitate.

Moscova nu a comentat deocamdată atacurile de duminică.

Guvernatorul instalat de ruşi în portul Sevastopol, în Crimeea anexată, a afirmat că forţele ruse au doborât zece rachete ucrainene deasupra oraşului, sâmbătă seară.

O clădire de birouri şi o conductă de gaze au fost distruse şi o femeie a suferit răni din cauza şrapnelului, a declarat, pe Telegram, Mikhail Razvozhayev.