Vadim Kara-Murza

Un opozant înflăcărat a lui Putin se află în stare critică la spital

Vasile Cojocari

Kara-Murza a ajuns la spital joi dimineaţă, după ce i s-a făcut rău în tren, în timp ce se întorcea la Moscova de la Tver, unde fusese la lansarea unui documentar despre fostul lider al opoziţiei ruse, Boris Nemţov, ucis în februarie 2015 la doi paşi de Kremlin.

A fost internat în secţia de terapie intensivă a unui spital din Moscova, iar acum este menţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor. Medicii şi apropiaţii săi spun că organele sale cedează. Deşi nu se ştie ce anume a dus la această înrăutăţire bruscă a stării de sănătate, Kara-Murza trece acum, se pare, prin ce i s-a mai întâmplat în 2015. „Situaţia clinică, potrivit medicilor săi, este la fel ca şi ultima dată“, a spus pentru Radio Europa Liberă/Radio Libertatea soţia sa, Evghenia, transmite adevarul.ro

În mai 2015, după un leşin brusc, starea de sănătate a lui Vladimir Kara-Murza s-a deteriorat inexplicabil. Plămânii, ficatul, rinichii şi inima aproape că au încetat să funcţioneze. După analize amănunţite, medicii au găsit în sângele său urme de metale grele. În acelaşi an, el a cerut Comitetului rus de Investigaţii să deschidă o anchetă pentru a determina dacă a fost sau nu victima unei otrăviri. Răspunsul este încă aşteptat.