(VIDEO) A treia rundă de negocieri ruso-ucrainene s-a încheiat. Ce s-a convenit

Redacția Liber TV

Cea de-a treia rundă se negocieri ruso-ucrainene s-a încheiat fără un rezultat notabil. Negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak spune că „există mici evoluții pozitive în ce privește îmbunătățirea logisticii coridoarelor umanitare”. Totodată astăzi s-a comunicat că miniștrii de externe rus și ucrainean se vor întâlni în Antalia pe 10 Martie.

Cea de-a treia rundă de negocieri a fost amânată cu două ore și a început la 16:00. Discuțiile au avut loc în Polonia, pe teritoriul rezervației Pădurea Bialowieza.

Șeful delegației ucrainene la negocierile cu Federația Rusă pe marginea încetării războiului din Ucraina, Mihail Podoliak, a transmis, înaintea începerii discuțiilor, un mesaj video pe pagina sa de Twitter, în care face trimitere la „convingerea” rușilor că violența împotriva civililor ucraineni „este un argument”.

De asemenea, șeful delegației de negociatori de la Kiev a comentat zvonurile despre încercarea Federației Ruse de a-l numi pe Boico premier al Ucrainei.

„Nu acordați atenție tuturor falsurilor despre Ianukovici, Boico…totul va fi așa cum trebuie să fie în Ucraina”, a adăugat Mihail Podoliak.

După aproape două săptămâni de război, trimişii lui Putin la negocieri spun că sunt gata să oprească bombardamentele, însă pentru asta, Ucraina trebuie să accepte condiţii extrem de grele. Mai exact, Kievul să depună armele, să recunoască regiunea Crimeea ca teritoriu rus iar republicile separatiste Donețk și Lugansk ca state independente, sau să îşi modifice constituţia pentru a menţiona că sunt stat neutru.

Menționăm că o rută de evacuare din Mariupol era minată. Dezvăluirea a fost făcută de Crucea Roşie internaţională luni, după eşuarea unor tentative pentru evacuarea de civili din acest port asediat din sud-estul Ucrainei, Kievul şi Moscova acuzându-se reciproc de încălcarea condiţiilor de evacuare.