(VIDEO) Declarații halucinante! Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov: Rusia nu are de gând să atace alte state și nici nu a atacat Ucraina

Redacția Liber TV

„Rusia nu intenționează să atace alte țări. Moscova nici nu a atacat Ucraina”. Declarația halucinantă a fost făcută de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov după întâlnirea cu omologul său, Dmitro Kuleba. 

Mai mult, acesta a negat la conferința de presă de după discuții bombardarea civililor la maternitatea din Mariupol. El a susținut, în aceeași linie cu declarațiile anterioare ale oficialilor ruși, că maternitatea fusese transformată într-o bază militară, de unde se trăgea împotriva soldaților ruși.

„Blocurile maternității din Mariupol fusese de mult capturate de batalionul Azov și alți radicali. (…) Federația Rusă a confirmat că inițiativa Moscovei de a deschide zilnic coridoare umanitare în Ucraina rămâne în vigoare. Ucraina a luat în considerare proiectul rus de rezolvare a conflictului și urmează să vină cu un răspuns. Operațiunea rusă în Ucraina decurge conform planului. Cei care asigură Ucraina cu arme trebuie să înțeleagă că sunt responsabili pentru acțiunile lor”, a declarat Serghei Lavrov.

De asemenea, Lavrov a continuat să acuze Ucraina că deține arme biologice și chimice pe care vrea să le folosească și că țara este manipulată și acționează la comanda Occidentului.

La rândul său, Dmitro Kuleba a declarat după întâlnire că nu s-au făcut progrese în privința încetării focului.

„Formatul negocierilor cu Rusia, care a avut loc pe 10 martie, va fi continuat. Kievul este pregătit pentru soluții diplomatice ale conflictului, dar până acum aceste soluții nu există. Totodată, nu intenționăm să dăm curs cerințelor propuse de Rusia”, a declarat Kuleba.