(VIDEO) Focuri de armă și grenade la un protest al localnicilor din Herson. Soldații ruși au deschis focul asupra civililor

Redacția Liber TV

Ocupanții ruși au deschis focul, luni, la un protest al oamenilor din orașul ocupat Herson, relatează ziarul ucrainean Pravda, care publică și imagini cu incidentele din centrul orașului din sud-estul Ucrainei.

Localnicii din Herson au ieșit din nou în Piața Libertății pentru a protesta față de ocupația rusă. De această dată, manifestația a degenerat. Trupele ruse au început să tragă în oameni, fiind mai mulți răniți, potrivit oficialilor ucraineni. Numărul victimelor nu este însă cunoscut.

În imaginile publicate de ziarul Pravda se vede cum oamenii încercau să se apropie de monumentul din centrul pieței, în momentul în care se aud focuri de armă în rafală. Se aud apoi bubuituri de la grenadele folosite de forțele ruse și se vede un fum dens.

Orașul Herson a fost ocupat de armata rusă pe 2 martie, dar de atunci au avut loc proteste zilnice împotriva ocupației. Duminică, manifestația a fost una pașnică. Sute de oameni au strigat „duceți-va acasă”, fără să fie aibă loc incidente semnificative. De la începutul războiului, din 24 februarie, manifestații similare au avut loc în mai multe orașe.