(VIDEO) Imagini din hipermarketul din Harkov arată momentul atacului rus. „Angajații își făceau treaba”

Adrian Sirbu

Bilanțul atacului rus asupra hipermarketului din Harkov a ajuns la 14 morti si 43 de răniți. Imagini suprinse de camerele de supraveghere arată momentul în care bombele ghidate rusești lovesc clădirea, în timp ce angajații erau total nepregătiți, făcându-și treaba ca în orice altă zi.

Poliția Națională a Ucrainei a publicat un videoclip care surprinde momentul în care bombele rusești au lovit hipermarket de bricolaj din Harkov, arătând oameni înăuntru în momentul atacului.

Două bombe ghidate au lovit hipermarketul Epicentr DIY într-o zonă rezidențială a orașului sâmbătă după-amiază, a declarat guvernatorul regional Oleg Sîniehubov la televiziunea națională.

43 de persoane au fost rănite, a declarat procuratura locală, adăugând că zece dintre cei doisprezece morți nu au fost încă identificați.

Primarul din Harkov, Igor Terehov, a declarat că aproximativ 120 de persoane se aflau în magazinul de bricolaj când au căzut bombele.

Atacul a vizat centrul comercial, unde erau mulți oameni – acesta este în mod clar terorism”, a spus Terehov.

Într-o postare pe Telegram, ministrul de Interne al Ucrainei, Igor Klimenko, a declarat că 16 persoane sunt încă date dispărute după atac.