(VIDEO) Joe Biden reacționează după ce a fost acuzat c-ar avea memorie slabă. ”Știu ce fac, la naiba. Nu am probleme”

Ala Găină

Preşedintele american Joe Biden, vizibil furios, a afirmat joi seară într-un discurs la televiziune că nu are probleme de memorie, după ce raportul unui procuror special l-a descris ca fiind un bărbat în vârstă „cu memorie slabă”, scrie digi24.ro.

”Sunt un om în vârstă şi ştiu ce fac, la naiba. Nu am probleme de memorie”, a afirmat Joe Biden (81 de ani).

De asemenea, liderul de la Casa Albă a criticat în termeni duri faptul că autorii raportului au precizat că a uitat data morții fiului său, Beau.

”Cum naiba îndrăzneşte?”, a spus Biden.

În octombrie 2022, președintele american a afirmat în mod eronat, în timpul unui discurs susținut în statul Colorado, că fiul său cel mare, Beau, care a murit de cancer în 2015, ”și-a pierdut viața în Irak”.

Beau Biden a luptat în Irak în perioada 2008-2009. În 2015, el a murit la vârsta de 46 de ani de cancer la creier, după ce a fost internat în Statele Unite.

Potrivit sursei citate, procurorul special, responsabil cu anchetarea acuzaţiilor de gestiune defectuoasă a documentelor secrete de către Joe Biden, a decis să nu recomande urmărirea penală. Într-un raport publicat joi, îl descrie pe președintele american drept „un bărbat în vârstă cu o memorie slabă”.

Raportul are 388 de pagini, iar procurorul special a evidențiat că a observat, cu ocazia unui interviu de cinci ore, pe parcursul a două zile, că memoria lui Joe Biden ”s-a înrăutăţit”.

„Nu îşi mai aducea aminte când a fost vicepreşedinte”, nemaiştiind exact în ce an a început ori s-a încheiat mandatul său, nici exact anul morţii fiului său cel mare Beau, a scris procurorul.