De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 17 ore

(VIDEO) Lvovul, atacat cu drone rusești. Un om a murit, iar pompierii au luptat intens cu flăcările

Adrian Sirbu

Oraşul Liov din vestul Ucrainei a fost zguduit de explozii în primele ore ale zilei de marţi, oficialii locali afirmând că sistemele de apărare antiaeriană au fost angajate în respingerea unui atac aerian rusesc.

Primarul orașului, Andrii Sadovîi, a spus că alertele de raid aerian pentru regiune au durat aproape trei ore, fiind oprite în jurul orei șase dimineața.

Un om a fost ucis în urma atacului, iar trei depozite cu o suprafață de 9.450 de metri pătrați au luat foc. La fel, în timpul atacului din Liov, dronele rusești au zburat deasupra centrului istoric al orașului, care este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Între timp, în urma luptelor pentru Andriivka și Klișciivka, la sud de Bahmut, linia de apărare rusă a fost străpunsă și trei brigăzi militare rusești au fost înfrânte. Institutul pentru Studiul Războiului a notat, în ultima evaluare, că recentele progrese ucrainene în vestul regiunii Zaporojie și la sud de Bahmut, corespund cu dovezi că unitățile ruse din acele zone au suferit pierderi grele.

Totodată, Volodimir Zelenski este la New York, pentru prima sa intervenție în persoană la ONU după începutul invaziei, președintele ucrainean urmând să se adreseze Adunării Generale în cursul zilei de marți.