(VIDEO) Nu e glumă! Romii ucraineni au furat un tanc rusesc

Redacția Liber TV

Romii ucraineni le-au venit de hac rușilor. Localnicii din satul Liubimovka, din regiunea Herson, au declarat pentru Unian, agenţie independentă de ştiri din Ucraina, că mai mulţi romi ar fi sărit în ajutorul trupelor de apărare şi au furat un tanc al invadatorilor ruşi, relatează Unian. 

„De fapt, nu știu cum să vă spun, dar niște romi au furat un tanc de la ruși. Niciodată nu am fost mai mândru”, a scris un utilizator Twitter. Unii mai glumesc și pe seama faptului că l-au confiscat pentru ca mai târziu să îl dezmembreze și să facă bani.

Potrivit recensământului din 2001, în Ucraina trăiesc aproximativ 47.000 de romi.

De două zile, ucrainenii învață, la recomandarea guvernului, să facă un cocktail Molotov, pe care apoi îl aruncă în tancurile rusești și în alte echipamente. Videoclipurile cu mașinile în flăcări au servit apoi drept dovadă că și o armă de câțiva euro poate distruge un tanc de milioane de euro.

Există, de asemenea, o mulțime de videoclipuri pe rețelele de socializare în care ucrainenii își folosesc propriile corpuri pentru a împiedica un tanc rusesc să intre în oraș. Unul dintre ele este din zona Cernigov, unde și poliția locală s-a alăturat civililor.