De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 15 ore

(VIDEO) Irpin – orașul care își plânge morții, după retragerea rușilor. Zeci de morminte, săpate lângă Kiev

Redacția Liber TV

Zeci de morminte noi. Este imaginea sumbră surprinsă din dronă din orașul Irpin, aflat în regiunea Kiev. Cimitirul s-a extins după retragearea forțelor ruse pentru a face loc victimelor războiului.

Oraşul Irpin, cu 62.000 de locuitori înainte de război, s-a aflat în centrul luptelor forţelor ucrainene cu trupele ruse înainte de retragerea forţelor Moscovei din regiunile de nord ale Ucrainei pentru a-şi intensifica ofensiva în estul ţării. După retragerea trupelor ruse, sute de cadavre au fost găsite în oraș.

Autoritățile ucrainene au examinat 269 de cadavre în Irpin, de când forțele ruse s-au retras de aici la sfârșitul lunii martie, a anunțat luni un oficial de poliție, în timp ce muncitorii săpau morminte proaspete la periferia orașului.

Serghei Panteleiev, prim-adjunctul departamentului de investigații al poliției, a precizat într-o conferință de presă să anchetele criminalistice sunt în desfășurare pentru a determina cauza morții multora dintre victime, arătând imagini cu trupuri carbonizate. De asemenea, el a spus că șapte locuri din Irpin unde se presupune că au fost împușcați civili au fost verificate.