(VIDEO) Forțele rusești au atacat din nou regiunea Odesa din Ucraina. Dronele au putut fi văzute în apropiere de granița cu România

Adrian Sirbu

Nicio zi fără liniște pe Dunăre. Forțele rusești au atacat din nou regiunea Odesa din Ucraina. Atacul rușilor a avut loc în apropiere de granița cu România. Porturile Reni, Orlivka și Izmail au fost ținta dronelor kamikaze. Potrivit guvernatorului regiunii, Oleg Kiper, atacul cu drone Shahed a durat peste două ore și a vizat infrastructura portuară din regiunea Odesa.

Atacul cu drone a putut fi văzut chiar la granița cu România, în apropiere de localitatea Isaccea din județul Tulcea. Petru Gabor, care este voluntar și face, săptămânal, drumuri cu ajutoare către zonele afectate de invazia declanșată de Vladimir Putin a filmat momentul în care rușii atacă portul ucrainean.

„În jurul orei trei dimineața am ajuns la vama Orlivka, veneam dinspre Herson, după ce am făcut controlul la pașaport, au început să se audă drone. I-am comunicat asta grănicerului. Acesta a spus că nu s-au auzit. Efectiv simțeam că sunt într-un film greșit. Am accelerat și am mers în viteză, cât am putut de repede. Când am ajuns la vamă, în spatele meu, în parcarea vamei, a explodat o dronă”, a declarat Petru Gabor pentru Euronews România.

Infrastructura portuară a fost afectată, iar mai multe depozite și vehicule au fost avariate în urma unui atac cu drone în Izmail, a anunțat guvernatorul regiunii Odesa pe canalul său de Telegram. Oficialul a precizat că sediul punctului de control, depozite, aproximativ 30 de camioane și 6 autoutilitare au fost avariate. Un incendiu a izbucnit la fața locului, fiind lichidat la scurt timp de pompieri.