(VIDEO) Ploaia și frigul încep să creeze impedimente pe frontul ucrainean. Zelenski: „Pregătiți-vă!”

Ala Găină

Ploaia și frigul încep să creeze impedimente pe frontul ucrainean. Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski i-a avertizat pe ucraineni să se pregătească pentru noi valuri de atacuri rusești asupra infrastructurii pe măsură ce se apropie iarna și a declarat că trupele anticipează un atac în estul țării. Avertismentul vine la o zi după ce forțele rusești au efectuat primul lor atac cu rachete asupra capitalei Kiev în ultimele șapte săptămâni.

„Suntem aproape la jumătatea lunii noiembrie și trebuie să fim pregătiți pentru faptul că inamicul ar putea crește numărul de atacuri cu drone sau rachete asupra infrastructurii noastre. Rusia se pregătește pentru iarnă. Și aici, în Ucraina, toată atenția ar trebui să se concentreze pe apărare, pe răspunsul la teroriști pe tot ceea ce poate face Ucraina pentru a trece peste iarnă și pentru a îmbunătăți capacitățile soldaților noștri”, a declarat Volodimir Zelenski.

Iarna trecută, la aproximativ 10 luni de la invazia Rusiei în Ucraina, Rusia a atacat în valuri centralele electrice și alte instalații legate la rețeaua de energie, provocând pene de curent în mai multe regiuni. Ministrul Energiei, Gherman Galushchenko, a declarat că Ucraina va avea suficiente resurse energetice pentru a trece iarna, dar a spune că totul depunde în ce măsură viitoarele atacuri pot afecta aprovizionarea. Rusia a lovit infrastructura ucraineană de 60 de ori în ultimele săptămâni, ceea ce indică faptul că o campanie de atacuri ar putea fi deja în curs de desfășurare.