De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 14 ore

(VIDEO) Propaganda Rusiei prezintă beneficiile banilor primiți de familiile soldaților morți: „În memoria lui am cumpărat o frumoasă mașină”

Ala Găină

Familia a primit o frumoasă mașină nouă drept compensație pentru moartea fiului lor, care a luptat ca soldat în Ucraina. Un astfel de reportaj, considerat propagandă, a fost difuzat de către televiziunea rusă de stat Rusia 1. Acesta arată o familie într-o nouă mașină Lada care merg la cimitirul unde fiul lor este îngropat.

Reportajul copiază retorica Kremlinului atunci când descrie invazia din Ucraina drept o luptă contra nazismului. „Precum bunicul și străbunicul, a luptat împotriva fascismului”, arată reportajul despre un tânăr care a fost trimis ca membru al armatei ruse în Ucraina la începutul agresiunii, unde a murit în timpul luptelor.

Reportajul se concentrează pe faptul că părinții au cumpărat o mașină Lada cu banii primiți de la guvern după moartea fiului lor. „În memoria fiului nostru am cumpărat o mașină nouă şi frumoasă”, spune tatăl soldatului Alexei care a fost ucis. Potrivit reportajului, a fost un vis de-al lui Alexei să aibă o mașină ca asta.

„Noua Lada a fost cumpărată cu ceea ce oamenii numesc «bani de coșciug». De fapt este o indemnizație unică pentru familiile decedaților”, mai spune reportajul. „Primul drum al familiei cu noua mașină este la cimitir”, mai transmite Rusia 1.

La mijlocul lunii aprilie, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) ceruse Kremlinului să mărească finanțarea pentru funeraliile soldaților precum și pentru pietre funerare.

FSB cerea ca suma cheltuită pentru serviciile funerare și de înmormântare pentru fiecare soldat să crească la un maxim de 74.200 de ruble, în funcție de rang, conform sursei citate.