(VIDEO) Propagandistul favorit al lui Vladimir Putin se întreabă dacă lansarea „operațiunii militare speciale” a fost o idee bună

Ala Găină

Vladimir Soloviov, prezentatorul TV considerat propagandistul favorit al președintelui rus Vladimir Putin, a avut un moment de introspecție, întrebându-se dacă lansarea „operațiunii militare speciale” a fost o idee bună, notează Hotnews.ro. 

„Acum despre problema raționalității. Aceasta este probabil cea mai interesantă problemă. În curând se vor împlini aproape 8 luni de la începerea operațiunii și… păi clar nu mai este deloc o operațiune militară specială”, afirmă Soloviov.

El apelează apoi la o teorie a conspirației favorită a televiziunilor rusești în ultimele luni, aceasta fiind promovată puternic pentru a explica înfrângerile repetate suferite de armata rusă pe câmpul de luptă.

„În mod clar noi ne luptăm cu NATO. Mai mult, întreaga statură a NATO este prezentă aici [în Ucraina]. Luptătorii săi sunt prezenți acolo, la fel ca toată lumea. Nici măcar nu vorbesc despre echipament, informații… totul este acolo”, susține el.

După un prelung oftat prezentatorul TV întreabă „dar puteam noi să nu începem [operațiunea militară specială] pe 24 februarie acum că am văzut tot ce s-a întâmplat?”.

În urmă cu o zi pe rețelele de socializare s-a viralizat o înregistrare video cu comentarii făcute de Soloviov cu privire la perspectiva unui război cu Ucraina.

„Lăsați-mă să spun lucrurilor pe nume: nu va exista niciodată un război între Rusia și Ucraina fiindcă orice persoană care încearcă cu toată seriozitatea să întreprindă un asemenea act este un criminal. Mai mult, nici măcar nu îmi pot imagina cât de mare criminal”, afirma acesta în urmă cu 14 ani la un eveniment organizat la Teatrul de Arte din Moscova.