(VIDEO) Rusia a început războiul în Ucraina! Dimineață de foc, cu bombardamente și explozii

Redacția Liber TV

Războiul a început oficial în Ucraina.  Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, joi dimineața, o operațiune militară specială în statul vecin. Imediat după anunțul său, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării. Operațiunea militară a Rusiei este una complexă, cu atacuri de artilerie, aeriene și de pe mare.

Am luat decizia pentru o operaţiune militară”, a spus Vladimir Putin într-o declaraţie surpriză la televizor, cu puţin timp înaintea orei 03:00.

La scurt timp după anunțul președintelui rus, focuri de armă au fost auzite joi în apropierea aeroportului Boryspil din Kiev, precum şi mai multe explozii în alte locuri din capitala ucraineană. Aeroportul a anulat zborurile şi a evacuat pasagerii şi personalul.

În Kiev, stațiile de metrou au devenit buncăre improvizate. Martorii din oraș au declarat pentru CNN că stațiile sunt pline de oameni care transportă provizii, organizați în grupuri.

Ambasadorii celor 30 de ţări membre ale NATO se vor reuni de urgenţă joi dimineaţă la Bruxelles în urma operaţiunii militare ruse împotriva Ucrainei, a anunţat un purtător de cuvânt al Alianţei.

Trupele ruse au pătruns în regiunea ucraineană Herson, limitrofă peninsulei Crimeea, anexată ilegal de Rusia de la Ucraina în 2014, a informat joi Paza de Frontieră a Ucrainei, transmite EFE.

„În prezent, se observă mişcări de echipament militar în peninsulă de la frontiera administrativă”, a anunţat instituţia ucraineană într-un comunicat.

Serviciul de pază al frontierei a publicat o înregistrare video în care se poate observa cum blindate, tancuri şi camioane militare traversează pe la postul de frontieră.

Expozii în orașul Odessa

Imagini live de la Kiev:

Sirena sună la Liov: