(VIDEO) Serghei Lavrov: „Imaginile cu maternitatea bombardată din Mariupol sunt fake news”

Redacția Liber TV

Rusia susține că acuzațiile Ucrainei că a bombardat spitalul de copii din oraşul Mariupol sunt false, deoarece clădirea ar fi o fostă maternitate care fusese preluată de mult timp de trupe. Imaginile publicate în ziua precedentă arată însă civili, printre care și femei însărcinate, cum sunt scoși din clădirile bombardate.

„Nu este prima dată când vedem strigăte jalnice despre așa-zisele atrocități comise de forțele armate ruse. Pe 7 martie, în urmă cu trei zile, la o ședință a Consiliului de Securitate al ONU, delegația noastră a prezentat fapte care confirmă acest lucru și anume că maternitatea fusese de mult capturată de batalionul Azov „și de alți radicali, de unde au fost expulzate toate femeile aflate la naștere, toate asistentele, în general, tot personalul de serviciu. A fost baza batalionului ultraradical Azov. Aceste date au fost prezentate în urmă cu trei zile, așa că trageți propriile concluzii despre modul în care opinia publică este manipulată în întreaga lume”, a declarat Lavrov.

Autoritățile locale din Mariupol au anunțat că bombradamentul s-a soldat cu trei morți, dintre care un copil, și mai mulți răniți.