(VIDEO) Soldat rus capturat pe front: „Noi suntem cei vinovați. Bebelușii sunt uciși”

Redacția Liber TV

Un soldat rus capturat și-a implorat familia să nu creadă propaganda Moscovei, deoarece a susținut că trupele lui Putin ucid copii în Ucraina.

Soldatul, care a fost capturat de forțele ucrainene, a îndemnat oamenii să nu aibă încredere în ceea ce aud la televiziunea rusă, deoarece a susținut că Kremlinul ”îi spală pe creier pe oameni”.

Într-un videoclip, care a fost distribuit pe Facebook de către Serviciul de Securitate al Ucrainei, soldatul susține că trupele ruse ucid civili și bebeluși în Ucraina. Luptătorul, al cărui nume nu este cunoscut, insistă că, deși este un „captiv al ucrainenilor”, este bine și nu are „de ce să își facă griji”, în timp ce transmite un mesaj cetățenilor ruși.

El susține că guvernul rus „spălă creierul” cetățenilor săi și a spus că nu este adevărat că ucrainenii sunt „un popor rău”, și insistă că trupele ruse sunt de fapt „carne de tun”.

Militarul susține că aproximativ 8.000 până la 10.000 de soldați au fost uciși de la începutul invaziei, o afirmație contestată de Moscova, care a publicat pentru prima dată cifre contestate miercuri.