(VIDEO) Sudul Rusiei și Crimeea, lovite de „furtuna secolului”: 500.000 de oameni fără energie electrică, autostrăzi inundate, hoteluri distruse

Ala Găină

Rafale violente de vânt și valuri uriașe care au ajuns peste autostrăzi. O furtună s-a abătut asupra sudului Rusiei și a peninsulei „anexate” Crimeea, provocând întreruperi majore de energie electrică. Supranumită „furtuna secolului” și „mega-furtună” de către presa rusă, aceasta început să facă ravagii duminică, potrivit serviciilor de urgență.

În regiunea Krasnodar, unde se află popularele stațiuni balneare Soci și Anapa, sute de copaci și multe dintre structurile metalice de pe plaje au fost doborâte de vânt în noaptea de duminică spre luni, provocând rănirea mai multor persoane. La Soci, vremea rea a perturbat traficul feroviar din cauza copacilor căzuți pe șine, iar furtuna a lovit și hotelurile de lângă plajă.

În Crimeea, Marea Neagră s-a revărsat pe autostrăzi, iar televiziunea rusă a difuzat imagini cu valuri care se sparg peste mașinile care încearcă să treacă prin apă.

De asemenea, furtuna a distrus tranșeele făcute de trupele rusești de-a lungul coastei.

Furtuna a provocat întreruperi de energie electrică, lăsând aproximativ 500.000 de persoane din Peninsulă fără electricitate. În Sevastopol, peste 500 de animale marine au fost ucise când acvariul local a fost inundat de furtună. Prognoza meteo nu este deloc liniștitoare în acest moment, în Crimeea fiind așteptate luni ploi, ninsori și rafale de vânt de până la 30 de metri pe secundă.