(VIDEO) Sute de morți în orașul-port Mariupol, după ce armata rusă a distrus un cartier rezidențial

Redacția Liber TV

În orașul Mariupol, oraș-port la Marea Azov, forțele Federației Ruse continuă bombardamentele în zone rezidențiale. Un cartier în care în mod normal locuiesc peste 130.000 de oameni a fost aproape total distrus de atacul forțelor ruse, a anunțat viceprimarul Sergii Orlov, afirmând că „cel puțin sute de oameni au murit”.

Orașul-port ucrainean Mariupol suferă pierderi masive și se confruntă o întrerupere a apei potabile în contextul în care este supus atacurilor repetate ale forțelor ruse, a declarat primarului orașului, Vadim Boichenko, pentru televiziunile din Ucraina.

„Forțele de ocupație inamice ale Federației Ruse au făcut totul pentru a bloca ieșirea civililor din orașul de jumătate de milion de locuitori”, a declarat primarul.

El a precizat că forțele ruse îi bombardează încontinuu de 12 ore. „Nici nu putem lua răniții de pe străzi, din case și apartamente astăzi, din moment ce bombardamentele nu se opresc”, a spus oficialul.

Viceprimarul Sergii Orlov spune că un cartier unde în mod normal locuiesc 130.000 de oameni a fost „aproape total distrus” de atacul forțelor ruse.

„Nu putem număra câte victime sunt acolo, dar credem că cel puțin sute de oameni au murit. Nu putem intra să recuperăm cadavrele. Armata rusă lucrează aici cu toate armele lor – artilerie, sisteme de lansare de rachete multiple, avioane, rachete tactice. Încearcă să distrugă orașul”, a spus el, pentru BBC.