(VIDEO) Ți se rupe sufletul! Cine a fost Lisa, fetița ucisă în cărucior în timpul atacului rusesc cu rachete asupra Vinița

Ala Găină

Mai multe înregistrări video cu fetița ucisă de rachetele rusești în timpul atacului barbar asupra orașului Vinița din Ucraina au apărut pe platformele social media, prima doamnă a Ucrainei transmițând un mesaj tulburător despre micuță.

„Cu toții am fost îngroziți astăzi de o fotografie cu un cărucior răsturnat în Vinița. Iar apoi, citind știrile, mi-am dat seama că o cunosc pe această fată. Cunoscut-o… Nu voi scrie cuvintele pe care le vreau pentru cei care au ucis-o. Vă voi scrie despre Lisa”, a notat Olena Zelenska.

„Ne-am întâlnit în timpul înregistrării unei filmări pentru sărbătorile de Crăciun. Fetița a reușit să se picteze cu vopsea nu doar pe ea, rochia ei, ci și pe toți ceilalți copii, pe mine, cameramanul și directorul în doar jumătate de oră”, a scris prima doamnă a Ucrainei despre ceea ce pare să fi fost o vizită la un centru pentru copii cu nevoi speciale.

„Uitați-vă la ea în viață, vă rog. Plâng alături de cei dragi ei”, și-a încheiat ea mesajul.

Mai multe înregistrări video cu fetița alături de mama ei au fost amplu distribuite de ucraineni pe platformele social media, unii comentând că mama Lisei, care se afla lângă cărucior în momentul căderii rachetei, și-a pierdut un picior în urma atacului.

Autoritățile ucrainene au anunțat că cel puțin opt persoane au fost ucise de un atac cu rachete ruse asupra orașului Viniţa, aflat la aproximativ 200 de kilometri sud-vest de Kiev și la sute de kilometri distanță de linia frontului.

„Atac cu rachete în centrul orașului. Există răniți și morți, printre care și un copil mic. În fiecare zi, Rusia distruge populația civilă, ucide copii ucraineni, trimite rachete spre obiective civile. Unde nu există nimic militar. Ce este aceasta, dacă nu un act deschis de terorism? Inumani. O țară ucigașă. O țară teroristă”, a transmis și președintele Volodimir Zelenski pe canalul său de Telegram.

Una dintre fotografiile tulburătoare apărute pe rețelele de socializare imediat după atac arăta un cărucior abandonat, răsturnat pe stradă, lângă care se află o parte a unui picior. Este același cărucior care poate fi văzut și în înregistrarea video distribuită de NEXTA TV.