(VIDEO) Un nou miracol în mijlocul dezastrului din Siria: salvatorii au reușit să scoată în viață o fetiță care a fost prinsă sub dărâmături timp de peste 40 de ore

Ala Găină

Imagini impresionante cu misiunile de salvare după cutremurul devastator cu magnitudinea de 7,8 produs luni în Turcia și Siria și urmat de sute de replici puternice continuă să apară. În Siria, salvatorii au reușit să scoată în viață o fetiță care a fost prinsă sub dărâmături timp de peste 40 de ore.

„Încă o dată, un miracol….. o fetiță a fost salvată după mai bine de 40 de ore în care a rămas prinsă sub dărâmăturile casei ei din orașul Salqin din Idlib”, este mesajul postat pe Twitter de organizația „Căștile Albe”.

Comunitatea internațională a sărit în ajutorul Turciei și Siriei trimițând ajutoare și echipe de salvatori care caută, în condiții dificile, de iarnă, eventuali supraviețuitori în urma cutremurului devastator cu magnitudinea de 7,8 grade produs luni și urmat de sute de replici puternice. Ultimele bilanțuri arată că numărul morților a depășit 9.500 în Turcia și Siria.

Vremea nefavorabilă le complică misiunea salvatorilor, iar ministrul de interne turc a prevenit marţi că următoarele 48 de ore vor fi „cruciale” pentru găsirea de supravieţuitori.

Şoseaua care duce spre oraşul Antakya (vechea Antiohia), în provincia turcă Hatay deosebit de afectată, este aglomerată cu camioane cu ajutoare, utilaje de şantiere şi ambulanţe ce fac slalom printre maşinile particularilor care se refugiază.