(VIDEO) Vladimir Putin a continuat să justifice invazia în Ucraina la parada de 9 mai

Redacția Liber TV

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ținut un discurs în fața mulțimii de oameni și de soldați adunate în Piața Roșie din Moscova cu ocazia zilei de 9 Mai. Liderul de la Kremlin a acuzat Occidentul că se pregătea să invadeze Ucraina și a ținut un moment de reculegere pentru soldații ruși morți.

„În zilele acestea luptăm pentru oamenii noştri în Donbass pentru apărarea ţării noastre mamă, Rusia. (…) Nu e familie care să nu fi fost atinsă în Rusia de marele război patriotic şi această amintire va trăi pentru totdeauna. (..) E datoria noastră să apărăm memoria celor care au înfruntat nazismul”, a spus el.

Putin a acuzat NATO de faptul că a creat „ameninţări absolut inacceptabile” la graniţele Rusiei, susţinând că Federaţia Rusă a făcut demersuri diplomatice pentru a evita acest lucru.

„Pericolul creşte în fiecare zi. Rusia a respins aceste agresiuni prin acţiuni preventive şi aceasta a fost singura decizie corectă”, a subliniat liderul rus.

Potrivit acestuia, statul rus nu a avut de ales decât să lupte împotriva „naziștilor” și „bandiților”. El a continuat prin a da vina pe NATO și „decadența morală” a Vestului pentru tensiunile create cu Rusia.

„NATO a început să se extindă în teritoriile adiacente Rusiei. Deveniseră o amenințare absolută la adresa Rusiei”, a continuat acesta. Putin a ținut să-i felicite pe soldații și mercenarii armatei sale de diferite etnii, care luptă „umăr la umăr” în Donbas.