De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 11 ore

Volodymyr Zelenski

(VIDEO) Volodimir Zelenski, mesaj de ultimă oră: „Ni se spune că 16 februarie va fi ziua atacului”

Redacția Liber TV

„Ni se spune că 16 februarie este ziua atacului”. Este mesajul președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, transmis în această seară pe pagina sa de facebook. Potrivit liderului de la Kiev, atât Ucraina, cât și restul țărilor își doresc să negocieze pentru pace, astfel ca toate problemele să fie rezolvate exclusiv pe cale diplomatică.

„Oameni grozavi ai unei țări grozave! Au existat provocări externe și interne serioase puse în fața țării noastre, care necesită responsabilitate, încredere și acțiuni concrete din partea mea și a fiecăruia dintre noi.

Suntem intimidați de un mare război și este stabilită data invaziei militare. Asta nu e prima dată. Dar statul nostru este mai puternic astăzi ca niciodată. Milităm pentru pace și vrem să rezolvăm toate problemele exclusiv prin negocieri. Și Donbass, și Crimeea se vor întoarce în Ucraina. Doar într-un mod diplomatic. Nu ne uităm la ce este al altuia, doar la ce este al nostru”, a declarat Zelenski.

Zelenski a făcut apel la unitate și i-a îndemnat pe oameni să arboreze steagul național pentru a arăta lumii tăria poporului.

„Băieții noștri au experiență unică de luptă și arme moderne. Acest lucru este deja de ori mai puternic decât armata de acum opt ani. Suntem încrezători în forțele noastre armate, iar militarii noștri ar trebui să simtă sprijinul nostru, unitatea noastră și unitatea noastră. Baza armatei noastre este încrederea propriului popor și o economie puternică.

Ni se spune că 16 februarie va fi ziua atacului. Vom face din ea o zi a unirii. Decretul a fost deja semnat.

Avem o mare aspirație europeană. Vrem libertate și suntem gata să o votăm. 14 mii de apărători și civili care au murit în acest război ne privesc din cer. Și nu le vom trăda amintirea.

Toți vrem să trăim fericiți, iar fericirea iubește pe cei puternici. Nu am putut niciodată să renunțăm și nu vom învăța asta.

Iubesc Ucraina! Suntem liniștiți! Suntem puternici! Suntem împreună!”, a mai declarat președintele ucrainean.