(VIDEO) Volodimir Zelenski nu vede oportună organizarea alegerilor prezidențiale în Ucraina: „Nu trebuie să fim divizați”

Adrian Sirbu

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, spune că nu este momentul alegerilor în Ucraina, în contextul unei dezbateri între liderii ucraineni despre organizarea unor eventuale alegeri prezidențiale, în 2024. Dacă Rusia nu ar fi invadat Ucraina în februarie anul trecut, în Ucraina ar fi urmat să aibă loc alegeri legislative în octombrie şi alegeri prezidenţiale în martie 2024.

Liderul ucrainean susține că este esențial să se concentreze atenția pe provocările militare cu care se confruntă țara în timp ce încearcă să respingă forțele ruse care au ocupat aproximativ o cincime din teritoriul ucrainean.

„Au fost raiduri aeriene pe parcursul zilei în toată Ucraina. Toți trebuie să înțeleagă ce este cu adevărat important acum în Ucraina. Inamicul este distrugător și puternic. Își dorește să ditrugă Ucraina așa cum și-a dorit dintotdeauna. Nu ar trebui cineva să se gândească acum la alegeri în țara noastră. Trebuie să ne unim, nu să ne divizăm, nu să ne dispersăm în certuri și alte priorități”, a declarat Zelenski.

Volodimir Zelenski a făcut aceste declarații în mijlocul dezbaterii din Ucraina pe tema unei posibile organizări a unor alegeri pe timp de război.