(VIDEO) Volodimir Zelenski: „Unii membri NATO sunt hipnotizaţi de agresiunea rusă”

Redacția Liber TV

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, marţi, în cadrul videoconferinţei cu liderii Forţei expediţionare comune (JEF), condusă de Marea Britanie, că unii membri NATO sunt „hipnotizaţi de agresiunea rusă”. De aceea, Ucraina se bazează mai degrabă pe sprijinul partenerilor internaţionali, decât pe cel al alianţei NATO. De asemenea, el a solicitat un embargo comercial complet şi a precizat că armamentul livrat de statele occidentale este folosit în 20 de ore.

„Desigur, Ucraina nu este membră NATO, înţelegem asta. Am auzit de mulţi ani despre uşile deschise, dar am auzit şi că nu putem intra pe acele uşi. Cantitatea pe care o primim pe săptămână este folosită de obicei de noi în 20 de ore”, a declarat el, făcând referire la furnizarea de provizii din Marea Britanie şi alte state, care se epuizează rapid.

Şeful statului ucrainean a salutat sancţiunile occidentale, dar a spus că nu sunt suficiente pentru a pune capăt agresiunii ruse şi a cerut un embargo comercial complet.

„Auzim o mulţime de conversaţii despre cel de-Al Treilea Război Mondial, despre care se presupune că ar putea începe dacă NATO va închide spaţiul ucrainean pentru rachete şi avioane ruseşti şi, prin urmare, zona umanitară de excludere aeriană nu a fost încă stabilită. Acest lucru permite armatei ruse să bombardeze oraşe paşnice şi să arunce în aer blocuri de locuinţe, spitale şi şcoli. Patru clădiri cu mai multe etaje din Kiev au fost bombardate dimineaţa devreme, zeci de morţi”, a subliniat liderul ucrainean.

Marți, în cea de-a 20-a zi de război, tensiunile nu par să se calmeze. Kievul a fost ținta bombardamentelor și va intra în carantină începând cu ora 20.00 până miercuri dimineața.