(VIDEO) Zelenski, apel emoționant în Parlamentul Canadei: Imaginați-vă cum copiii voștri aud la 4 dimineața explozii puternice

Ala Găină

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut parlamentarilor canadieni să își imagineze cum ar reacționa dacă aeroportul din Ottawa ar fi bombardat și orașul Vancouver asediat. Liderul de la Kiev a vorbit printr-un sistem de videoconferință, cerând din nou „închiderea cerului Ucrainei”.

„Vă puteți imagina măcar că la 4.00 a.m auziți explozii puternice de bombe? Vă puteți imagina că auziți voi, copiii voștri, toate aceste explozii puternice? Bombardarea aeroportului? Bombardarea aeroportului din Ottawa? Alte zeci de orașe din minunata voastră țară – vă puteți imagina asta?”, a spus el.

Totodată, el le-a cerut să-și imagineze atacurile asupra Mariupolului din sud-estul Ucrainei în termenii unui oraș propriu.

„Imaginați-vă că cineva asediază Vancouver. Vă puteți imagina asta pentru o secundă? Toți acești oameni care au rămas în astfel de orașe. Exact aceasta este situația în care se află orașul Mariupol în acest moment. Și au rămas fără căldură (…) sau fără mijloace de comunicare, aproape fără mâncare, fără apă. Vă puteți imagina faimosul Turn CN din Toronto lovit de bombe rusești? Bineînțeles că nu doresc asta nimănui, dar aceasta este realitatea noastră în care trăim”, a declarat Zelenski.