(VIDEO) Zelenski, aplaudat în picioare în Parlamentul European: „Demonstrați că sunteți cu noi”

Redacția Liber TV

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut marţi Uniunii Europene să demonstreze că este de partea Ucrainei în războiul acesteia cu Rusia, la o zi după ce a semnat cererea oficială de aderare la blocul comunitar.

„Uniunea Europeană va fi mult mai puternică împreună cu noi, asta-i sigur. Fără voi, Ucraina va fi singură. Dovediţi că sunteţi de partea noastră. Dovediţi că nu ne veţi lăsa de izbelişte. Dovediţi că sunteţi cu adevărat europeni şi că viaţa va învinge moartea şi lumina va birui întunericul. Glorie Ucrainei!”, s-a adresat şeful statului ucrainean Parlamentului European într-un discurs transmis prin legătură video.

„Nu ştiu cum să vă salut, dacă e seară sau dimineaţă, fiindcă pentru unii dintre noi azi poate fi ultima zi”, a afirmat liderul ucrainean.

Preşedintele Ucrainei a precizat că ceea ce se întâmplă în ţara lui este o tragedie şi ei luptă pentru pământul lor, libertatea şi viaţa lor. „Nimeni nu ne va dezbina, pentru că suntem ucraineni”, a adăugat el. „Astăzi dăm valoare vieţii, să fim egali. Ucrainenii sunt absolut incredibili. Suntem o Europă unită, dar plătim un preţ mare pentru asta”.

La finalul discursului, liderul de la Kiev a ridicat brațul și a transmis că „ucrainenii își sacrifică viața pentru apărarea libertății”. Gestul său a fost aplaudat de oficialii europeni.