Volodimir Zelenski a mulţumit conducerii Uniunii Europene şi tuturor statelor membre pentru crearea unui nou fond de asistenţă pentru Ucraina

Adrian Sirbu

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a mulţumit conducerii Uniunii Europene şi tuturor statelor membre pentru crearea unui nou fond de asistenţă pentru Ucraina, el precizând că suma este de 5 miliarde de euro şi va fi utilizată pentru a sprijini eforturile lor de apărare în acest an. Zelenski mai afirmă că speră ca acest fond să devină parte a unui acord general de securitate între Ucraina şi Uniunea Europeană.

”Astăzi aş dori să mulţumesc conducerii Uniunii Europene şi tuturor statelor membre pentru crearea unui nou fond de asistenţă pentru Ucraina în cadrul Instrumentului european pentru pace. Suma este de 5 miliarde de euro, care va fi utilizată pentru a sprijini eforturile noastre de apărare în acest an. De asemenea, ne aşteptăm ca acest fond să devină parte a unui acord general de securitate între Ucraina şi Uniunea Europeană”, a transmis Zelenski în mesajul zilnic către popor.

Liderul ucraineain spune că le este recunoscător tuturor celor care luptă şi muncesc pentru Ucraina şi ucrainenilor, care sprijină fiecare dintre oraşele şi comunităţille lor şi mai ales celor care trec în prezent prin cele mai grele momente:

”Doneţk, Luhansk, Harkov, Sumy, Cernihiv, Dnipro, Zaporizhzhia, Mykolaiv, Kherson şi Odesa noastră. Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a oferi Ucrainei şi fiecăreia dintre regiunile noastre mai multă protecţie şi mai multă putere. Le mulţumesc tuturor celor din lume care sunt alături de Ucraina!”, mai afirmă Zelenski.