De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 17 ore

Zelenski spune că Putin nu blufează în legătură cu armele nucleare: „Acum ar putea fi o realitate”

Redacția Liber TV

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nu crede că Vladimir Putin blufează atunci când afirmă că Moscova ar fi gata să folosească arme nucleare pentru a apăra Rusia.

„Uite, poate că ieri a fost o cacealma. Acum, ar putea fi o realitate„, a declarat duminică pentru CBS News Zelenski, care anterior a minimalizat astfel de avertismente ca fiind un șantaj nuclear.

„Nu cred că blufează”, a adăugat Zelenski.

Președintele ucrainean a declarat că loviturile rusești asupra sau în apropierea a două centrale nucleare ucrainene ar putea fi considerate „utilizarea contemporană a armelor nucleare sau șantaj nuclear”.

Preşedintele ucrainean a mai spus că atacurile ruseşti asupra sau în apropierea a două centrale nucleare ucrainene ar putea fi considerate „utilizare contemporană a armelor nucleare sau şantaj nuclear”. Kievul acuză Moscova că a bombardat în mod repetat centrala nucleară Zaporojie, ocupată de ruşi în timpul războiului din Ucraina şi, mai recent, a efectuat un raid cu rachete în apropiere centrala nucleară Pivdenukrainsk. Moscova neagă că a bombardat centrala Zaporojie, acuzând Kievul că se face responsabil, şi nu a comentat în legătură cu atacul de la Pivdenukrainsk, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.