Zelenski: Spuneţi-le oamenilor din teritoriile ocupate despre Ucraina, că armata ucraineană va veni cu siguranţă

Redacția Liber TV

Preşedintele Volodimir Zelenski afirmă, în mesajul zilnic adresa poporului, în cea de-a 110 -a zi a războiului, că oamenii din teritoriile ocupate trebuie să ştie că armata ucraineană va veni cu siguranţă. El afirmă că o mare parte a regiunii Harkov a fost eliberată iar invazia ocupanţilor din sudul Ucrainei a fost oprită. El le transmite celor din Donbas că vor fi eliberaţi.

”Doar un număr suficient de artilerie modernă pentru Ucraina va asigura avantajul nostru şi în cele din urmă sfârşitul torturii ruseşti asupra Donbasului ucrainean”, mai afirmă el, precizând că lăţimea frontului ucrainean este deja de peste 2,5 mii de kilometri şi se simte că iniţiativa strategică este încă a Ucrainei.

Spuneţi-le oamenilor din teritoriile ocupate despre Ucraina, că armata ucraineană va veni cu siguranţă. (..) Inamicul a fost alungat din regiunile Zhytomyr, Kiev, Cernihiv şi Sumy. O mare parte a regiunii Harkov a fost eliberată. În total, peste o mie de aşezări au fost eliberate. Invazia ocupanţilor din sudul Ucrainei a fost oprită. Da, ei încă mai vor să distrugă Mykolaiv, Zaporizhzhia şi oraşele din regiunea Dnipropetrovsk. Au încă suficientă putere pentru a trage din artileria de la Zelenodolsk şi Hulyaipole. Odesa rămâne o ţintă pentru flota rusă”, spune preşedintele ucrainean.

El arată că zeci de încercări de atac ale armatei ruse au fost deja dejucate chiar acolo, în sud. Şi datorită contraofensivei, unele comunităţi din regiunea Herson au fost deja eliberate.

”În luptele din Donbas – şi cu siguranţă vor rămâne în istoria militară ca fiind una dintre cele mai brutale bătălii din Europa şi pentru Europa – armata ucraineană şi informaţiile noastre încă bat tactic armata rusă. Şi asta în ciuda avantajului semnificativ al ruşilor în ceea ce priveşte cantitatea de echipamente, şi mai ales – sistemele de artilerie”, spune el.

Potrivit lui Zekenski, ”doar un număr suficient de artilerie modernă pentru Ucraina va asigura avantajul lor şi în cele din urmă sfârşitul torturii ruseşti asupra Donbasului ucrainean”.

Astăzi s-a aflat despre moartea unui alt copil, cauzată de bombardamentele ruseşti – chiar acolo, chiar în Donbas, în regiunea Lugansk. Băiatul s-a născut în 2016. A locuit în Lysychansk, într-o casă obişnuită de pe strada Moskovska. Iată: un băieţel de şase ani de pe strada Moskovska este şi, după cum s-a dovedit, un inamic periculos pentru Federaţia Rusă…Avem de-a face cu răul absolut. Şi nu avem de ales decât să mergem mai departe. Eliberaţi întregul nostru teritoriu. Alungaţi ocupanţii din toate regiunile noastre. Şi deşi acum lăţimea frontului nostru este deja de peste 2,5 mii de kilometri, se simte că iniţiativa strategică este încă a noastră”, mai spune preşedintele Zelenski.

Zelenski afirmă că ”este nevoie doar de suficiente arme pentru a face acest lucru”.