Portretul marelui poet naţional Mihai Eminescu

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită astăzi la Roma de Cenaclul literar

Silvia Plop

„În programul celebrării Zilei Culturii Naţionale sunt incluse o varietate de momente, realizate de românii care vieţuiesc la Roma, dar şi cu participarea oaspeţilor veniţi din România şi din alte zone ale Italiei. Muzica de excelenţă, corală, grupuri de copii, folclor, conferinţe, expoziţii de artă plastică, poezie, discursuri, toate împreună pentru a-i cinsti pe cei cărora le datorăm ceea ce suntem noi astăzi românii, indiferent unde ne-am afla”, a declarat scriitorul Valeriu Barbu.

Un alt eveniment dedicat Zilei Culturii Naţionale va fi organizat marţi de Liga Studenţilor Români în Străinătate, sub patronajul Ambasadei României în Italia. Evenimentul a avut loc la Academia din România, sub titlul "Eminescu – între umanitate şi absolut".

Reamintim, că data de 15 ianuarie este o zi însemnată în lumea culturii, s-a născut poetul naţional, Mihai Eminescu, iar în diferite regiuni ale lumii se organizează anual un minut de reculegere, oferind vorbitorilor de limbă română din întreaga lume oportunitatea de a-și exprima adeziunea la valorile eterne ale culturii și civilizației naționale.