dd

DE ULTIMĂ ORĂ

(VIDEO) BREAKING NEWS! Un bloc cu nouă etaje din Otaci s-a prăbușit! Nu sunt victime

Un bloc cu nouă etaje s-a prăbuşit la Otaci. Din fericire nu sunt victime, întrucât locatarii au fost evacuați la timp.

Mai multe

Aurica Moisa

Aurica Moisa: „În Anul Centenar, trebuie să consolidăm curentul unionist, nu să-l dezbinăm”

Marți, 14 august 2018, 13:45

Este o unionistă convinsă și chiar dacă locuiește la mii de kilometri distanță, luptă cu determinare pentru cauza națională. Vorbim despre Aurica Moisa, doamna cu suflet de aur, care recent, a hotărât să se implice și să doneze pentru salvarea singurei școli românești din raionul Taraclia. Potrivit unionistei, astfel de proiecte sunt menite să apropie cele două maluri ale Prutului.

- Care este povestea dvs de viață? Ce ar trebui să cunoască lumea despre Aurica Moisa?

M-am născut în nordul Republicii Moldova. Cred că sunt o unionistă înnăscută, întrucât de mică fiind, mi s-a spus cine sunt, ce au însemnat deportările, deznaționalizarea etc. 

Aurica Moisa

- De ce ați hotărât să vă implicați în campania de colectare a fondurilor pentru salvarea școlii românești din satul Aluatu, raionul Taraclia?

Am hotărât să mă implic în campania de salvare a școlii, deoarece este o mare nedreptate ceea ce se întâmplă pe această palmă de pământ ruptă de la trupul Țării. Se stie că pentru a distruge o națiune, trebuie sa lovești în rădăcinile culturale, în limbă, istorie, religie. 

Aurica Moisa

- Cât este de important de implicat în astfel de proiecte în contextul Anului Centenar?

Este mereu important să ne implicăm în astfel de proiecte pentru a ne salva neamul. Realizarea Reunirii o văd doar prin unirea tuturor celor ce se declară unionisti, prin susținerea partidelor cu adevărat unioniste, nu a traseiștilor politici. Și mai ales în Anul Centenar, trebuie să consolidăm curentul unionist, dar nu să-l dezbinăm. Doar uniți ne vom putea vedea visul împlinit - Țara Reîntregită.

Aurica Moisa

Cei care doresc să contribuie la salvarea singurei școli românești din raionul Taraclia - gimnaziul - grădiniță „Dimitrie Cantemir” din satul Aluatu, o pot face accesând acest link. 

 Află aici mai multe detalii despre această școală!