Iulian Gramațki

Iulian Gramațki: „Cred că anul 2018 va fi hotărâtor în calea spre reunificare”

Corina Bezer

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Liber TV, Iulian spune că pentru a desfășura acțiuni de amploare precum Cunoaște-ți Țara sau Caravana Unirii e nevoie de organizat transport, cazare, oameni care să ducă mesajul, iar toate acestea nu le acoperă nimeni. „Ca și orice altă cauză, acțiunile unioniste au nevoie de resurse, fie de ordin logistic sau în materie de capital uman. De aceea contibui pe măsura putinței atât cu timpul meu, cât și financiar, pentru ca mesajul de reunire să ajungă la urechile cât mai multor oameni. Punem umăr la umăr fiecare din puținul pe care îl avem și astfel împreună devenim o forță”, a precizat Iulian Gramațki. 

Iulian Gramațki

În ceea ce privește importanța anului 2018 pentru mișcarea unionistă, Iulian are certitudinea că vom vedea o evoluție a curentului unionist care le-ar fi părut multora suprinzătoare acum un an sau doi. „În anul cententar îi îndemn pe toți să se umple de curaj și de entusiasm. Pe lângă încărcătura istorică și simbolică a anului 2018, eu cred că anul acesta va fi hotărâtor în calea spre reunificare. Acțiunile miilor de voluntari și strategia de a propaga reunirea de jos în sus începe să dea roade. Ne apropiem de „punctul fără de întoarcere”, când eforturilor constante și meticuloase a sute de intelectuali și tineri cu jertfire de sine li se va adăuga entuziasmul popular. De aici încolo curentul unionist va cunoaște o creștere exponențială, iar cei care până mai ieri îl neglijau sau i se împotriveau nu vor putea face față acestui val de schimbare”, precizează Iulian. 

Iulian Gramațki

Astfel, Iulian Gramațki a declarat că unirea este imperios necesară, iar această nedreptate trebuie să înceteze cât mai curând, și depinde de fiecare dintre noi cât de repede se va face.  „Dincoace de Prut există oameni care vorbesc aceeași limbă, cântă aceleași cântece, mănâncă aceleași sarmale și mămăligă, învață despre aceeași Eminescu și Alecsandri la scoală ca și cei de dincolo de Prut. Însă sunt condamnați să trăiască în sărăcie, în corupție, într-un stat care nu le poate asigura o minimă existență, în afara spațiului de dezvoltare al Uniunii Europene și a umbrelei de securitate a NATO, doar pentru că au avut nenorocul să se nască pe un mal al unui râu și nu pe altul”, a conchis Iulian. 

Iulian Gramațki

Amintim că începând cu 23 ianuarie până în prezent, 35 de localități din Republica Moldova și-au exprimat dorința de a se reîntregi cu frații de peste Prut.

Dacă vrei să susții și tu cauza unionistă și activitățile patriotice ale Asociației „UNIREA – ODIP”, click aici.