30 de zile de arest pentru Marina Tauber. Judecătorii decid dacă să dea curs solicitării procurorilor

Redacția Liber TV

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, examinează, la această oră, demersul procurorilor, care cer arest preventiv pentru 30 de zile pentru deputata Partidului Șor, Marina Tauber.

Deputata a rămasă fără imunitate parlamentară, joi, 21 iulie, și a fost reținută pentru 72 de ore, după ce ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție au efectuat percheziții în biroul ei de la Parlament.

La Judecătorie sunt prezenți mai mulți colegi de partid ai Marinei Tauber, printre care și Reghina Apostolova, Denis Ulanov, și Valerii Klimenko.

Menționăm că, Marina Tauber a rămas repetat fără imunitate parlamentară. Deputata este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului „Șor” din partea unui grup criminal organizat și pentru falsificarea raportului financiar prezentat la CEC pentru primul trimestru al anului 2022.

Marina Tauber, a fost reținută pentru 72 de ore și plasată în izolatorul de detenție preventivă al CNA, fiind vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „ȘOR” pentru semestrul I al anului 2022”.

Tauber a spus că nu își recunoaște vina și că toate acțiunile și învinuirile la adresa ei sunt doar niște presiuni și lupte politice.