Acuzații grave! Igor Grosu: “George Simion „a fost și continuă să fie un instrument al Rusiei”

Adrian Sirbu

Igor Grosu, președintele Parlamentului, a spus la Interviurile Digi24.ro că liderul AUR, George Simion, „a fost și va rămâne un instrument al Rusiei”. El adaugă că partidele populiste, atât din România, cât și din alte țări europene, fac jocurile Moscovei.

E vorba de partidele populiste, extremiste care din păcate au prins și în România. Vedem un val în toată Europa care crește inclusiv cu ajutorul Rusiei prin finanțare, vizibilitate. Mai observăm și refluxuri care vin dinspre România spre noi, de aia zic că e bine să analizăm, să fixăm acest început de atac și să le demontăm prin intermediul liderilor de opinie”, a spus oficialul.

El a vorbit și despre decizia autorităților de la Chișinău de a prelungi interdicția intrării în țară pentru liderul AUR, George Simion.

Inclusiv acest lider de partid a fost și continuă să fie un instrument al Rusiei. Noi analizăm foarte atent și pozița publică și mesajele pe care le transmite. Curentul suveranist, care nu lipsește nici la noi, euroscepticismul sau abordarea foarte feroce la tot ce privește UE se pliază perfect pe liniile de atac ale Rusiei, care nu-și ascunde obiectivul de a căuta aliați pentru a diviza Europa, de a căuta forțe politice pe care să le ajute în campaniile electorale”, a explicat Grosu.

O să urmărim și o să vedem aceste mesaje, nu doar în România – am observat și în Franța, Germania, Spania, Austria… Sunt semnale foarte clare. Acest personaj nu face excepție din tot acest cor”, a adăugat el.