Adrian Efros, despre incidentul de la Tiraspol: “Imaginile video sunt trucate”

Adrian Sirbu

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a declarat că nu a avut loc nicio explozie pe teritoriul unei unități militare din Tiraspol și că a fost vorba doar de un montaj video. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, în cadrul Podcast ZdCe. 

A fost parte a unei campanii de dezinformare, de an induce panică, de an induce frică, de an induce instabilitate în rândurile cetățenilor. Este un montaj, nu a fost absolut niciun fel de explozie. Deja, specialiștii o să se pronunțe mai vast și cu mai multe detalii. Însă, a fost parte din acea campanie de dezinformare și de încercare de a induce instabilitate în rândul cetățenilor. Și este regretabil că a luat amploare acea noutate, de un cont necunoscut de Telegram”, spus ministru Adrian Efros.

Mai mult, potrivit lui Efros, bărbatul care a fost reținut duminică, 17 martie, după ce a aruncat cu cocktailuri Molotov în curtea Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, în timp ce acolo se desfășurau alegerile pentru funcția de președinte, ar putea fi un provocator.

Persoana este reținută. Investigăm să aflăm care a fost motivul: a fost voința personală a acestui domn sau a fost parte dintr-o provocare, pentru a arăta vulnerabilitățile instituțiilor oficiale ale statului. Probabil că acest incident nu a fost unul spontan, a fost unul gândit. Dar suntem într-o anchetă și o să venim cu detalii ulterior”, a declarat Adrian Efros, pentru Ziarul de Gradă.

Oficialul a precizat că cele două incidente, de la Chișinău și Tiraspol, sunt investigate în comun.

Amintim că Biroul politici de reintegrare nu a confirmat, pe 17 martie, incidentul de la Tiraspol.