Mihai Ghimpu

Află ce a spus Mihai Ghimpu despre retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu

Vasile Cojocari

„Of, și cu această cetățenie… Eu nu am luat cetățenia țării mele! Tata meu era român cu acte în regulă. Pentru ce lui cetățenia Republicii Moldova, care știi că e ruptă de la România, format în urma ocupației sovietice și pactului Ribbentrop-Molotov. Am spus că nu-s de acord cu asta încă atunci când eram președinte. Sunt niște cerințe, dacă acestea nu corespund, legea-i lege”, a declarat Ghimpu, citat de Agora.md. Întrebat ce crede despre posibilitatea creării de către Băsescu a unui partid aici, în Moldova, odată cu obținerea cetățeniei, Ghimpu l-a sfătuit pe fostul șef al statului vecin să „muncească acasă”. 

„Eu cred că domnul Băsescu mai bine s-ar ocupa acolo în țară cu economia, cu ceea ce îl atrage. Cu oamenii noștri acolo. Acolo trebuie să muncească, aici noi avem grijă de asta, nu suntem căzuți din banană”, a mai adăugat liderul PL.

În februarie 2016, Băsescu declara că din 2015 nu discută cu Ghimpu. „Nu știu ce a stat la baza neînțelegerii noastre. Întrebați-l pe el. Eu nu m-am simțit neînțeles. Cu atât mai mult că este singurul partid unionist și nu aveam motive să am neînțelegeri cu domnul Ghimpu”, spunea anul trecut Băsescu.