Alegeri, dar nu pentru toți! În două localități din Găgăuzia a fost anulat scrutinul

Redacția Liber TV

În localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia astăzi nu au loc alegeri pentru funcția de primar. Iar în satul Cealîc din Taraclia alegătorii nu vor participa la alegerile pentru consiliul local. Motivul este că în aceste localități au figurat doar candidați înregistrarea cărora a fost anulată în baza dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale, transmite IPN.

„În alte 45 de localități alegătorii vor găsi în buletinele de vot câte un singur candidat la funcția de primar, iar în 21 de localități – câte un singur concurent electoral pentru funcția de consilier în consiliul locale”, a precizat președinta CEC, Angelica Caraman.

Pentru acest scrutin au fost înregistrați 57,3 mii de candidați la funcția de primar și de consilier în consiliile locale. Vineri, Comisia pentru Situații Excepționale a dispus anularea înregistrării concurenților electorali desemnați de partidul politic „Șansă”. În dreptul tuturor candidaților acestei formațiuni este aplicată ștampila cu mențiunea „Retras”.

Secțiile de votare sunt deschise între 07.00 și 21.00.