Alexandru Musteață, fost angajat al Fundației Soros, numit în funcția de director SIS pentru un mandat de 5 ani

Redacția Liber TV

UPDATE 15:20 – Alexandru Musteață a fost numit în funcția de director SIS pentru un mandat de 5 ani. Pentru numirea sa au votat 54 de deputați.

Alexandru Musteață este propus pentru funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate. Proiectul de hotărâre privind numirea directorului SIS a fost inclus pe agenda de astăzi a Parlamentului.

„Corupția este unul dintre pericolele la adresa securității naționale. Trebuie să merg, să analizez pentru a veni cu un răspuns clar. Cert este voi conlucra cu toate instituțiile de stat pentru a contracara orice act de de corupție”, a menționat Alexandru Musteață.

Alexandru Musteață este în prezent membru al Comisiei Electorale Centrale, propus de PAS. Este licențiat în științe politice și are master în politică și guvernare europeană, dar și securitate națională. În perioada 2018-2019 în calitate de director, Departamentul buna guvernare la Fundația SOROS-Moldova. Anterior a fost expert afiliat la Centrul de Informare și Documentare privind NATO în Republica Moldova

Alexandru Musteață s-a născut la 30 martie 1988.