Ambasada Republicii Moldova în Israel lucrează în regim alert: 65 de moldoveni au solicitat informații referitoare la zborurile comerciale

Ala Găină

Ministerul de Externe de la Chișinău a creat o celulă de criză în contextul războiului din Israel. Autoritățile anunță că Ambasada Moldovei de la Telv-Aviv activează în regim de alertă. În legătură cu situația de securitate, Autoritatea pentru Populație și Migrație a prelungit vizele actuale tuturor străinilor aflați legal în Israel, ale căror vize expiră luna viitoare. Despre aceasta anunță Ambasada R. Moldova în Israel.

„Ambasada Republicii Moldova din Israel funcționează în regim alert, fiind prestate doar servicii consulare de urgență, cum ar fi emiterea documentelor de călătorie. Până în prezent, Ambasada a primit 65 de solicitări pentru informații referitoare la situația din țară și a zborurilor comerciale”, comunică MAEIE.

Ministerul de Externe de la Chișinău recomandă tuturor cetățenilor Republicii Moldova care doresc să părăsească Israelul să utilizeze rutele comerciale disponibile în zilele următoare, fie că se îndreaptă spre Chișinău, București sau alte orașe din care pot călători mai ușor spre Republica Moldova.

Potrivit sursei, următoarele zboruri pe cursa Tel-Aviv – Chișinău sunt programate pentru zile 10, 11, 12, și 15 octombrie.

Ambasada Republicii Moldova în Israel a emis un comunicat prin care informează că vizele străinilor care se află legal în Israel și care expiră luna viitoare vor fi prelungite.